Міністерство цифрової трансформації запускає проєкт електронного резидентства, спрощуючи бізнес-можливості для громадян Індії, Пакистану, Таїланду та Словенії
 

Михайло Федоров, віцепрем'єр з інновацій, розвитку освіти, науки й технологій, повідомив про запуск Міністерством цифрової трансформації проєкту електронного резидентства uResidency, який дозволяє іноземцям відкривати рахунки і вести бізнес в Україні. 

«Завдяки технологіям ми можемо створювати продукти, які здатні залучати кошти в Україну й розбудовувати бренд інноваційної держави. Один із них — uResidency. Це революційний проєкт, який не просто пропонує іноземцям крутий сервіс для ведення малого бізнесу в юрисдикції України, а й підтримуватиме українську економіку. Таких проєктів усього декілька у світі. І вже зараз ми пропонуємо електронне резидентство з найвигіднішими умовами для малого бізнесу. Крім цього, uResidency стане джерелом підтримки нашої економіки як під час війни, так і після нашої перемоги», — зазначив Михайло Федоров.

uResidency сфокусовано на спеціалістах креативної економіки, зокрема з ІТ-сфери з Азії та Європи, які працюють над розробкою програм, комп’ютерних ігор, освітніх проєктів, цифрових технологій тощо. Завдяки uResidency іноземці без жодних поїздок в Україну — у європейську країну — відкривають тут власні справи, ведуть бізнес повністю онлайн і сплачують податки в наш державний бюджет. 

Тепер людина один раз проходить верифікацію в українському консульстві у своїй країні, після чого за декілька кліків реєструє свій бізнес та відкриває банківський рахунок.

У світі всього кілька країн пропонують іноземцям програми електронного резидентства: Естонія, Литва, Азербайджан, а також штат Колорадо в США. І тільки в Україні е-резидент не повинен сплачувати за реєстрацію, робити щомісячні внески та будь-які інші приховані платежі. 

Е-резидентами України вже можуть стати громадяни Індії, Пакистану, Таїланду та Словенії. Згодом перелік країн буде розширено. 

Тепер іноземцю відкрити свою справу в Україні дуже просто. Він у кілька кліків у застосунку uResidency чи на порталі відкриває в Україні ФОП, банківський рахунок, скориставшись Дія.Підписом.

Для е-резидентів діє знижене оподаткування — 5%.

Податки й податкова звітність повністю автоматизовані. Щоквартально банк замість е-резидента подаватиме податкову декларацію і сплачуватиме податки, не треба для цього додатково наймати бухгалтера та юриста, платити йому гроші. 

Перші е-резиденти вже відзначають переваги програми:

  • проста реєстрація бізнесу,
  • підтримка на всіх етапах отримання статусу е-резидента,
  • вигідну податкова ставка,
  • відсутність прихованих платежів. 

Переваги для України також очевидні, це — залучення додаткових інвестицій, наповнення держбюджету і стимулювання банківської сфери шляхом масштабування цифрових продуктів на іноземних ринках. Усе це посилить бренд України як цифрової держави.

Читайте також:

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial